Sunday, October 10, 2010

Konsert Maher

Well, skang ni tgh hangat kot isu pasal maher zain kat uia. mse 6 hb baru ni, sempena convest di uia, uia anjur lah 1 ml konsert yang ada maher zain, shoutul harakah, in-team, n lain2 lagi. so opkos ramai giler la yang pergi kn dengar even though maher only nyanyi 2 jelagu, 'insyaAllah' dan 'barakallahuma'.. Aku n da geng pon amik kesempatan jugak p. Ntah kenapa, hati terdetik rasa nak g.ni firts time sy hadiri konsert ek. sblm ni xpernah lgsung. Sesi petang tu, maher meeting fans n mlm tu baru konsert. tp konsert ni lebih ke arah yang pasal palestin punye, tu la pasal shoutul harakah banyak nyanyi malam tu.

Tapi memang sangatla tekejut tengok keadan kat situ bile maher sampai. sangat kecoh giler kot. aku pun jadi naik malu. nama pun perempuan kan..aduh, apalah dorang ni...(aku n geng xdela sampai jerit2 k)..tp laki cool je..beratur leklok je..kan bagus tu...tp rezeki aku kot, aku sempat gak la masuk lam bilik seminar jumpa maher. juz sempat snap picture dy je coz xbwk apa2
untuk dy sain..heheh..boleh tahan r depan2..huhu

Cuma memang aku xpuas ati tengok bile dorang sume duk serbu, wlupn paham la kan dowang sanagt excited..tp boleh je an kalo be cool sket...control la diri tu...tp yg banyak lagi menjerit tu, foreigner lagi rasenye. sakit telinga dengar..aduih...ntahla...tp kesian gak, jadi isu hangat bile terkena part dy. tapi kn, kalo pmpn jerit2 kt konsert lain, apsal xjadi isu ek? knp nk besarkan isu ni ek? jgn la krn certain2 org yang buat tu,rosak da nme kitorg.. ye r, bkn sume yg p mnjerit kot.xsemua...ok2, xmo komen lebih2, xmo hangat kan agi isu ni..sekadar luahan hati n renungan...jangan serang2 saya plak da yek...peace!!

ini antara gambar yang paling clear di snap :) sejuk ati tengok..





p/s : jangan r minat maher kerana rupanya sahaja, tp dengar dan hayatilah liriknya jugak..dy ingin bawa dakwah..kebanyakan lagu yang dibawanya tu berkisar tentang kehidupan yang dah dia lalui dan dia nk kongsi dengan kita sume (kata maher). mne yang baik tu, jadikanlah iktibar...

heran gak, bile time maher zain je, sume terlebih semangat. tp bila yang lain kuar, sambutan hambar..heheh..chill!! ~:)

1 comments:

sumai said...

haaa
ade dengar gak sisters jerit2

but i know tak semua macam tuh.

sekadar wondering. orang datang konsert malam tuh sebab maher zain @ sebab palestine?

hohoooo
saye bole la kata cm nih, sebab saya tak pegi :)

 
Copyright ~LiFe Is NoT So EaSy~ 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .