Wednesday, October 14, 2009

Balik Kampung

Minggu lepas (lebih kurang seminggu), cenfos da start cuti. Lepas tu, macam biasala ramai ble da abes exam, tros je balik. Masa 2, aku hbis xam 5hb. Tp aku xtros balik sbb sem ni is my last sem (insyaAllah), so aku kena balik rumah m.cik kat Gombak dulu hntar smua brg2ku di sana. Kbtulan adikku pun berada di last sem yg same dgnku, so barang2 pon jd lah banyak kna bawak balik.

Itupun kitorang xp terus, kitorang p keesokannya. Banyak betul barang aku. Aku sndri pon xde idea dr mana datangnya semua brg2 tu. Ah, lantak dial ah.. Haa, ckp psl balik kampong plak, act mse tu xbeli pon lg tket. Ntah kenapa, tp sampai skrg pun aku xbalik2 kmpung lg. Bila nk bli tket jek, mesti ada hal nk wat. Isy3.. Asalnya, kitorang nak duk rumah cik ning (m.cik) semalaman je. Esokannya nk balik. Tp sebab ada hal, terpaksa tangguh sampai sabtu. Tp kitorang pun x kisah, sbb kat sni ada tenet. Kalo balik umah, xdek. Hahaha.

Bila tiba hari sabtu, aku dan adikku pergi lowyat sbb dy ckp nk terminate broadband dy. Tp smpi kat sne, dy lupa nk bwk lak. Aduiyh.. Tangguh plak nk pergi balik esoknya. Tp xjd dan mlm keesokannya pun xjd balik lg sebab atuk dan nenekku dtg kl. Jadi m.cik aku xjd la hantar aku pulang.. Kitorang xkisahpun kalau xbalik lg, sbb tiket pun xbeli lagi dan kalau duk rumah pun xde nak wat pape.

Hari Isnin plak, m.cikku pun ckp dy xboleh nk hantar kitorang sebab dy nk hntar atuk & nenekku pedi rumah m.cik sorang lg..So, terpaksa la kami tunngu lg.. Cerita hari selasa plak, kitorang pergi beli tiket. Mula2 decide nk balik mlm tu jugak, tp adikku plak ckp balik esok la, sebab alasannya xnak duk belakang. Pulak dah.. Sebenarnya rasa takut menyusahkan kat m.cik sebab duk lama kat rumah dy, tp xpelah sebab dy pun xkisah pun. Lgpun best gak duk rumah dy. Internet pun dapat. Hehe.

Last skali, beli la tiket utk mlm esok (mlm ni). Jadi mlm ni kami akn bertolak pulang ke kampong halaman. Agak lama jugak cuti, sebelum kami berdua msuk Gombak bulan 12. Sekarang, aku tengah merancang apa nk dibuat masa cuti ni.Harap2 benda berfaedahla. Kalau difikirkan balik, agak kelakar sebab kitorang asyik tangguh tarikh nak balik. Xtau kenapa, dan kami pun xberapa kisah sangat. Pelik kan?? Xmacam orang lain. Habis periksa je, trus balik. Xpelah, lain orang, lain lah cerita hidupnya. Yang penting, semua bahagia.

Oklah, sampai disini. Wassalam.

0 comments:

 
Copyright ~LiFe Is NoT So EaSy~ 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .