Saturday, July 11, 2009

AT-10-TION!!!

*PRINTING SERVICE*

Printing service is now available at 218c!!
Black & white : RM 0.20 / sheet
Own paper : RM 0.10 / sheet
Colours : RM o.50 / sheet

Aduh, sbnrnya tention gak wat kerja ni…Ye la, sebabnya kita ni bukannya kedai.. just student je.. Alhamdulillah, pelanggan xputus2.. 2la skang ni kena wat limit dr kul bpe smpai kul bpe.. Kalau x, jd 24hrs.. Kekadang rumate pun jd tention.. Yela, kalo malam, x sempat nak study pun.. tup2 dah tgh malam.. Esok ada kuiz, baca pun x abis lg.. Org len spatutnya paham, jgnla tgh2 mlm baru nak dtg print.. Kitorang ni pun student cam korang gak.. Patutnya pandai2la cr estimate masa .. Kalo dorang nak p print kat cc kat bawah pun, berjuta virus leh masuk kat dlm pendrive.. Dahla mula2 xleh nak bukak format, pastu abis file kna makan dek virus..

Iye, aku akui mmg dapat hasil wat service ni walaupun kekadang jd tension.. Aku pun sbnrnya xleh nak salahkan dorang, sebab dorang pun student, kna hantar assignment n so on.. terpaksala jalankan tanggungjawab aku.. Ada satu hari 2, aku sbnrnya dah janji ngan seseorang ni nak turun bawah waktu malam, sebab esok persatuan aku nak wat solat hajat sempena exam.. Aku kna uruskan task aku malam 2.. Tp, pukul brp ntah baru bleh jumpe dy.. Xleh nak curik masa pun nak 2run. Sebab kbtulan, malam 2 beratur panjang pelanggan aku.. Roomate aku lak xdek. Pas2, sorang kwn aku yg len, msj aku suh aku tlg wat task dy, sebab dy ada hal malam 2.. Act 2pun include kerja aku gak, tp kitorang bahagi2 kan kerja..Aku pun ckp mintak maaf, xdapat nak tlg dy.. Dy kna wat sendiri gak walaupun da lewat malam.. mlm 2, mmg teramat tension wo~~macam2 dalam kepala otak aku..esoknya ada kuiz IL, satu ape pun xsempat nak baca.. Urusan utk solat hajat esok pun x selesai lg.. Aduh..

Tp, ble semua da settle waktu tgh malam 2, aku pun pikir2 balik.. Sebenarnya, di sebalik semua 2, act ada hikmahnya.. Aku jek yg x perasan.. Allah tgh uji aku.. Sepatutnya aku bersyukur sebab sjk baru2 ni, rezeki aku bertambah.. Ye, mmg Allah tgh uji kesabaran aku.. Astaghfirullah, baru aku perasan semua 2.. Kalau aku duk asyik mengeluh, mana tau satu hari nanati kalau Allah tarik balik semua rezeki aku camna??

Allah tgh perhatikan aku.. Allah sayang aku, sebab 2 dy bg ujian ni.. Orang len maybe xperasan, sebab dorang x rasa. Aku yang rasa sendiri semua benda ni.. Betullah, semua benda ada hikmahnya.. Aku kena pikir2 blik semua benda ni..
K lah, sampai di sini je entry ku.. semoga hari2 yang mendatang rezeki ku semakin bertambah..Amin..Wassalam.

3 comments:

ummu khosyatillah bt muzakir said...

hek eleh..td nk print, xblh pun!! huhu

ibnah muslimah said...

ala ummu..tiba2 je laptop xleh nak recognise printer 2...sabar la eh...
xpun 2nggu nnt lps midsem..

Muqarabah said...

sokong kila...!!!

 
Copyright ~LiFe Is NoT So EaSy~ 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .