Tuesday, July 7, 2009

Rehlah kat Sg. yang paling banyak monyet..

Hmm, dah lama aku x update blog.. bukannya xnak, tp xsempat.. 2,3 minggu ni banyak btol kerja kna wat.. k ah, rasanya dah tiba masanya aku cerita pasal aku pergi rehlah ngan set2 IMIU kat sungai yg plg banyak monyet.. tau kat ne?? mane lg kalo bukan kat sg. Kancing..
Aku sebenarnya bukannya ahli imiu pun.. Cuma kbtulan hr 2, dowang ajak.. so aku pun pergila.. hehe, ble lg kan??
K, malas ah nak cakap banyak, korang tengok ah sndiri gmbar2 yang kt ktorang dah amek har 2.. wlupun gne kamera 2.0 megapixel jer, tp lawa gak woo~~


Laju gler air terjun dye…!


Antara muka2 yang pergi..


Comel x bdak ni??ni si kakak..SANA


Ni si adik.. LULU


Mak dy yg pakai 2dung biru.. dorang asal dari Iraq..


Ada sama ka?? Hehe..




Comel kan bentuk ni??






Utk pengetahuan korang, ktorang pun ada semayang jemaah kat sane, tp bukan kat musolla.. dkt tengah hutan.. bayangkan di tepi kita ada sungai yang mengalir, di depan ada air terjun yang mengalir laju…amat best ble smayang!



Ha, yang paling penting monyet ni.. xkan ku lupakan sampai ble2…kalo korang nak tau, monyet ni n da geng kuat curik makanan orang…monyet ni gak yg dah tarik dengan beraninya rambutan dari tgn ku… terkejut sih.. mane x nya.. kte x expect pun… mase 2 aku ngan kawan2 tgh bli eskrim, pas2 xpasal2 dy dating dkt n amik dr tgn aku..xsedar pun bled y datang..hisy..melompat aku mase 2..dahla wat muka selamba makan dpn ktorang..xmalu.. kalo korang nak tau gak, semua makanan dy makan.. eskrim pun..kalo boley, ngan kertas eskrim skali pun dy nak makan..
K ah, stakat 2 je entry ku kali ni..wassalam..

5 comments:

su said...

Uitt~ korang solat kat kwsan mane? x nmpak pon kwsan yg flat yg bley solat~

Huhu~ tu ler pasal, kat citu byk sgt monyet. Mmg takot abes ar~ seb bek rmai dak laki so diorang takot sket ngan kitorang~Monyet tu tak takot ngan pompuan~

Aritu kitorang bwk rabbit pn diorang nk curik skali~ishh~

ibnah muslimah said...

owh ye su??? kesian rabbit 2...dy nak makan gak ke??

mmg monyet 2 xtakut kat pompuan...macam tau2 je kte ni jantina ape.. hr 2 ade kawan jerkah dy, bleh plak dy jerkah balik kat kte...bleh wat sakit jantung..

yg kwsan flat adalah...kat tmpt mula2 kte naik...dkt tgkt 1 rsenye..kat c2 xleh nak mandi pon...

su said...

ala~ dia tgk rabbit tu manja ngan kitorang~ dengki ler tuh huhu~

siyes~ aritu dak2 laki yg dok tolong halau~ trus diorang lari~ tau takot huhu~ tp ade gak yg cam terlebih garang~ tak takot ngan lelaki~

oo~ kawasan yg bwh2 tu ker~ aritu kitorang balik br solat~ solat asar ler huhu~

Muqarabah said...

hohoho.

ingt lagi masa mandi... besh wooo.....

ibnah muslimah said...

su: mandi kat manew??kat surau???
kat tgh hutan lg best...

irma: memang best...release stress...
hilang semua beban d kepala..

 
Copyright ~LiFe Is NoT So EaSy~ 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .