Wednesday, March 24, 2010

Contact

Orang sekarang x boleh hidup tanpa henpon. Kalau tertinggal henpon sanggup patah balik ambil. Masalahnya kalau xsolat tak pulak gabra. Korang xde nak contact DIA. Hellllooooo!!! Hell-oooo!!!Go-to-hell-lo!!


BATERI LOW

-->Mungkin masalah kita bateri low gamaknya. Berapa kali korang pergi jemaah kat masjid atau surau, dengar ceramah. Seminggu sekali pergi Jumaat pun bukan nak dengar khutbah. Tengok muka pun tau xde bateri, lentok semacam je.


NO COVERAGE

-->Mana tempat DIA xcover? Semua makhluk kalah dengan Dia, termasukla jugak makhluk buncit warna kuning tu. Patutnya tak kira korang kat mana, kat atas bulan sekalipun, Dia gerenti ada service punya. Korang aja xingat kat Dia walhal Dia xpernah lupa korang. Korang yg jual maahal. Hot spot pun bersepah-sepah, masjid atau surau tiap taman perumahan ada, korang aja tak nak singgah. Sombong btol.

MISSED CALL

-->Korang kalau ada miss call gerenti korang call balik. Korang risau kalau x call blk kot-kot ada hal penting. Tapi kenapa DIA call korang buat derk je?? Lima kali sehari pak bilal laungkan ‘ringtone’ azan sehari. Usahkan nak jawab, kalau bleh taruk ‘silent’ korang dah buat dah.


LINE TAK CLEAR

-->Korang perasan x dlm solat korang bercakap dgn sapa? Kalau borak dlm henpon, perasan aje sape yg ckp kat sblh sana. Siap boleh teringat2 lagi kat dia. Cakap rindulah. Tapi, kalau dalam solat, mulut mmgla duk ckp dgn Dia, tapi otak kat lain. Lepas salam, laju je doa cepat2. Isy3..

SIM CARD PROBLEM

-->Kita pun ada sim kad brader, hati kita la. Contact number Dia kita save dlm save dlm sim card, tapi xreti-reti nak call. Ala, senang je pon nombor Dian k ingat, 24435 je. Bukan susah pon. Tapi kalu nak call pun susah, mmgla susah jwbnya. Nak wat camna, sim kad dah berkarat, berdaki, penuh dgn contact no dunia, setan, nafsu dan tahpapentah. Tak nak upgrade, xnak repair. Sudahnya kita lost contact, sesat spnjg hayat. Kalau henpon hukumnya campak kat lombong, kalau kita? Campak dlm neraka la jawabnya.

p/s : amek dari ujang~

1 comments:

Ambo said...

bgs juga ujang kadang-kadang...terkesan ambo

 
Copyright ~LiFe Is NoT So EaSy~ 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .